Smarowaniec Kremowy

Paté grzybowe od Peaches Gastrogirls

Paté grzybowe od Peaches Gastrogirls

Przepis na cudowne grzybowe paté autorstwa Klaudii Górak – szefowej kuchni restauracji Peaches.

Składniki:

  • 20 g białej cebuli
  • 30 g czerstwego chleba
  • 50 g pestek słonecznika
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 250 g pieczarek
  • 100 g Smarowańca Kremowego od Wege Sióstr
  • 1-2 łyżek sosu sojowego
  • 1/2-1 łyżki octu czarnego (alt. octu balsamicznego)
  • czarny pieprz do smaku
  • sól do smaku


Na suchej patelni podpraż pestki słonecznika. Następnie przełóż je do kielicha blendera wraz z czerstwym chlebem i cebulą. Blenduj aż uzyskasz konsystencję mokrego piasku.

Na oleju przesmaż pokrojone pieczarki. Posól i smaż aż będą złocistobrązowe. Gorące pieczarki przełóż do blendera i zmiksuj z resztą składników.

Blenduj aż uzyskasz kremową konsystencję.

Gotowe!

roślinnie pysznie z nerkowców

Wege Przepisy

Zobacz wszystkie
Smarowaniec KremowyPaté grzybowe od Peaches Gastrogirls

Paté grzybowe od Peaches Gastrogirls

Przepis na cudowne grzybowe paté autorstwa Klaudii Górak – szefowej kuchni restauracji Peaches. Składniki: 20 g białej cebuli 30 g czerstwego chleba 50 g pestek słonecznika 1 łyżka oleju słoneczni...

Smarowaniec KremowyRoślinne kołaczyki drożdżowe z serowo-ziemniaczanym farszem

Roślinne kołaczyki drożdżowe z serowo-ziemniaczanym farszem

Wspaniale smakują do czerwonego barszczu lub innej zupy, do mocnej herbaty, do pogryzania przy serialu w święta… Kolejny pyszny łemkowski przepis, który przywiozłyśmy ze Swystowego Sadu i który pod...

Kremowy na sernikKruche ciasteczka serowe „dzidziusie w becikach”

Kruche ciasteczka serowe „dzidziusie w becikach”

SKŁADNIKI Ciasto: ✦ 200 g mąki pszennej ✦ 200 g Smarowańca Kremowego klasycznego od Wege Sióstr (można kupić wiaderko sernikowe) ✦ 150 g Osełki z nerkowców Nadzienie: ✦ powidło śliwkowe lub gęsty,...