Składniki:
- 1 Toczony z nerkowców z papryką Chipotle od Wege Sióstr
- pęczek jarmużu ok. 200 g
- 1/2 szklanki wody
- sól morska
Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. W tym czasie jarmuż dokładnie umyć i wysuszyć. Oberwać liście od łodyg (łodygi można wykorzystać do bulionu warzywnego). Liście porwać na kawałki ok. 4 cm.
Toczony z nerkowców z papryką chipotle pokroić na kawałki i wrzucić do rondelka z wodą. Na małym ogniu rozpuścić serek, tak aby połączył się z wodą i miał konsystencję gęstej śmietany. Następnie polać jarmuż serową masą i dokładnie wymieszać rękami. Chipsy powinny być „oblepione” serkiem.
Dużą kwadratową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć na nią chipsy.
Piec w piekarniku ok. 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika chipsy oprószyć solą morską.